A SIMPLE KEY FOR ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU UNVEILED

A Simple Key For istiridye mantar tohumu Unveiled

A Simple Key For istiridye mantar tohumu Unveiled

Blog Article

Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit elde edilmesinde kullanılır.

Kanlıca mantarı deneme kiti ile evinizde işyerinizde kendi mantarınızı yetiştirin. tohumları ve tüm lawnımcı maddeleri içindedir. siz sadece kulanım klavuzundakileri uygulayıp mantarınızın çıkmasını bekleyeceksiniz.

Basit olarak kompost adı verilen saman, talaş gibi ağaç artworkıkları içine misel adı verilen mantar tohumu eklenerek steril ortamda çeşitli sıcaklık ve nem değerleri ile istiridye mantarı yetiştirilir.

Isıtma ve soğutma sistemi: Sıcaklık ve nemi kontrol altında tutmak için gereklidir. Mantarların her aşamada farklı sıcaklık ihtiyacı vardır.

· Toprağı Hazırlayın: Saksıyı veya bahçe alanını hazırlayarak iyi drenajlı toprağı ekim için uygun hale getirin.

Kompostun doğru hazırlanması: Kompostun besin değeri ve nem oranı mantar verimini doğrudan etkiler.

Bu sayfada yer alan bilgilerdeki eksikliklerden veya hatalardan kaynaklanabilecek herhangi bir zarardan, içerik sağlayıcı sorumlu tutulamaz.

Uzman Desteği: Deneyimli bahçıvanlardan oluşan ekibimiz tavsiye vermek ve endişelerinizi gidermek için her zaman hazırdır.

Sitemizde mantarlar hakkında bilgi bulabilir ve merakınızı gidermek için kaynaklarımızı kullanabilirsiniz. Ancak, mantar toplama konusunda dimension önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz.

1 dönümlük bir arazide 6000 Adet kuzu göbeği mantarı yetiştirmeyi başardılar. Doğada genellikle orman yangınları sonrası çıkan kuzu göbeği mantarını evde veya kendi arazinizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Bu yazımızda kuzu göbeği mantarı nasıl yetiştirilir, nerelerde bulunur, alıcı firmalar ve toplayıcılıkla ilgili detaylı bilgiler vereceğiz sizlere.

Kuzu göbeği faydaları itibari ile tam bir şifa kaynağı olarak görülmektedir. Vitamin eksikliğinden tutun da kan şekerinin dengelenmesine kadar geniş bir etki alanı vardır.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman mantar tohumu her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çOkay sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Islatma işlemi sonunda samanın nem oranının % seventy five civarına getirilmesi sağlanır. Saman yeterli neme ulaştıktan sonra kaba yığın yapılması işlemine başlanır.

Report this page